Κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας και λαχανικά stir fry

Κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας και λαχανικά stir fry

Σήμερα θα φτιάξουμε κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας και λαχανικά stir fry!

Ο συνδυασμός παρμεζάνας και κοτόπουλου (γνωστός και ως parmigiana κοτόπουλου) είναι μια αγαπημένη και κλασική συνταγή. Θα την βρείτε σε πολλές μορφές στα βιβλία μαγειρικής ή στο διαδίκτυο! Το κλασικό πιάτο αποτελείται από τρυφερά τηγανητά στήθη κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα  ψημένα μέχρι να χρυσίσουν και να αφρίσουν.

Το chicken “Parm” μπορεί να σερβιριστεί πάνω από σπαγγέτι, νουντλς αυγών , πουρέ πατάτας ή λαχανικά.

Παραδοσιακά, το κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι ένα τηγανητό παναρισμένο στήθος κοτόπουλου με σάλτσα Mαρινάρα και λιωμένο τυρί.

Σήμερα όμως, θα σας δώσουμε μια πολύ πιο ελαφριά version του πιάτου αυτού η οποία δεν θα περιλαμβάνει τηγάνισμα. Το κοτόπουλο θα το “ξεκινήσουμε” με την μέθοδο gentle frying και στην συνέχεια θα το τελειώσουμε στον φούρνο. Την παρμεζάνα, από την άλλη, θα την μετατρέψουμε σε μια υπέροχη βελούδινη sauce.

Για γαρνιτούρα, θα τηγανίσουμε τα λαχανικά μας με έναν από τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος. Το stir fry!

Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας και λαχανικά stir fry!

Related Recipes