Κοτόπουλο με σάλτσα βατόμουρο και λαχανικά βουτύρου

Κοτόπουλο με σάλτσα βατόμουρο και λαχανικά βουτύρου

Το κοτόπουλο με σάλτσα βατόμουρο και λαχανικά βουτύρου είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί σε ένα καλό τραπέζι με επίσημους καλεσμένους.

Αναλύοντας το πιάτο θα έλεγα πως το χωρίζουμε σε τρία μέρη. Αρχικά το βασικό υλικό, που είναι το κοτόπουλο. Θα πρέπει να το φιλετάρετε και στη συνέχεια να το κόψετε οριζοντίως στη μέση ώστε να πάρετε δύο λεπτά φιλέτα κοτόπουλου. Όλη αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την ζητήσετε να σας την κάνει και ο κρεοπώλης σας. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθεί πιο γρήγορα στο τηγάνι χωρίς να μας ταλαιπωρήσει. Το δεύτερο μέρος είναι η γαρνιτούρα. Σήμερα επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε baby καρότα και ένα κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές μακριές φέτες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κολοκυθάκι γιατί θέλει μόνο ένα μπλανσάρισμα. Αφότου έχουμε έτοιμα τα λαχανικά μας, τα περνάμε από λίγο βούτυρο με λίγο αλάτι και πιπέρι. Το τρίτο μέρος είναι και το πιο χρονοβόρο. Ο λόγος είναι η σάλτσα ντεμι-γκλας η οποία χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτιαχτεί.

Πληροφορίες και συνταγή για τη σάλτσα ντεμι-γκλας μπορείτε να δείτε εδώ

Τα βατόμουρα μπορείτε να τα βρείτε στο εμπόριο φρέσκα αλλά και σε κατεψυγμένη μορφή. Μπορείτε καθώς βράζουν να πολτοποιήσετε μερικά ώστε να ενσωματωθεί η γεύση τους με τη σάλτσα και να γίνει πιο έντονη.

Σχετικές Συνταγές