Κοτόπουλο με ρεβύθια

Κοτόπουλο με ρεβύθια

Πόσο όμορφο είναι να συνδυάζεις ένα όσπριο με ένα είδος κρέατος. Έτσι λοιπόν για σήμερα επιλέξαμε να σας προτείνουμε κοτόπουλο με ρεβύθια. Τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός ενός όσπριου με ένα είδος κρέατος δυστυχώς δεν συνηθίζεται. Αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι προτιμάτε ένας πιο γρήγορος τρόπος μαγειρέματος, με μια ευκολότερη γαρνιτούρα όπως κάποια πατάτα, κάποιο ζυμαρικό ή ένα ρύζι.

Εμείς σήμερα επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια τα οποία θα τα ”παντρέψουμε” με κοτόπουλο. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο με τα ρεβύθια είναι η εξής. Αρχικά θα πρέπει από την προηγούμενη μέρα να έχουμε βάλει τα ρεβύθια στο νερό για να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα θα τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα και θα τα αφήσουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια θα αλλάξουμε το νερό, θα προσθέσουμε νέο και θα τα βάλουμε πάλι να βράσουν αυτή τη φορά μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα ξεκινάμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για το κοτόπουλο είναι η ίδια όπως αυτή για το κοκκινιστό. Όταν θα έχουν βράσει τα ρεβύθια θα τα προσθέσουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και θα τα αφήσουμε για άλλα 10 λεπτά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μας παραβράσουν τα ρεβύθια.

Σχετικές Συνταγές