Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας, μπρόκολο, τραγανή πέτσα κοτόπουλο και jus

Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας, μπρόκολο, τραγανή πέτσα κοτόπουλο και jus

Σήμερα θα φτιάξουμε κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας, μπρόκολο, τραγανή πέτσα κοτόπουλο και jus!! Διαβάζοντας τον τίτλο βλέπουμε μία συνταγή ολοκληρωμένη με το κύριο υλικό να είναι το κοτόπουλο. Για γαρνιτούρες έχουμε μπρόκολο βουτύρου και πουρέ σελινόριζας αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή. Δεν είναι όμως, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συνταγής και να έχουμε μία σειρά καθώς την φτιάχνουμε.

Επειδή χρειάζεται 40 λεπτά στο φούρνο για να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου, ξεκινάμε πρώτα με αυτήν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε αρχικά είναι να την καθαρίσουμε από τυχόν τριχούλες που μπορεί να υπάρχουν. Στη συνέχεια την αλείφουμε με σκόρδο για να της δώσουμε μία δυνατή γεύση. Μπορούμε αν θέλουμε να την αλείψουμε και με μαύρο σκόρδο δίνοντάς της έτσι μία διαφορετική γεύση.

Το jus το παρασκευάζουμε από τα υγρά που θα προκύψουν κατά το μαγείρεμα του βασικού υλικού (στην παρούσα φάση του κοτόπουλου). Επειδή δεν προκύπτουν πολλά υγρά κατά το σοτάρισμα του κοτόπουλου, προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλο. Με αυτόν τον τρόπο ψήνουμε το κοτόπουλο πιο εύκολα και παράλληλα δημιουργούμε ένα jus.

Το κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό φαγητό.

Σχετικές Συνταγές