Κοτόπουλο με πιπεριές και σουσάμι

Κοτόπουλο με πιπεριές και σουσάμι

Κοτόπουλο με πιπεριές και σουσάμι, η σημερινή μας πρόταση είναι μία εύκολη συνταγή και πολύ γευστική!!

Επιλέγουμε κοτόπουλο στήθος το οποίο θα μαρινάρουμε σε ένα μείγμα από μέλι, βαλσάμικο, σόγια sauce, σησαμέλαιο, σκόνη σκόρδου, πάπρικα και τζίντζερ. Κόβουμε το κοτόπουλο σε σχήμα ζουλιέν και το βάζουμε στην μαρινάδα για μία ώρα.

Κόβουμε ζουλιέν και τις πράσινες πιπεριές τις οποίες βάζουμε και αυτές στην μαρινάδα.

Η συνέχεια είναι εύκολη καθώς βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφότου βγάλουμε τα ψημένα πλέον κοτόπουλα από το φούρνο, τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με λευκό σουσάμι.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε στη σημερινή μας συνταγή είναι το ψήσιμο. Το κοτόπουλο ψήνεται γρήγορα και αν παραψηθεί σκληραίνει και στεγνώνει. Ο χρόνος ψησίματος που σας δίνουμε εδώ έχει σχέση με τον τρόπο κοπής του κοτόπουλου και το μέγεθος των κομματιών. Καλό είναι να το ελέγχεται κατά διαστήματα ώστε να μην σας παραψηθεί ή αντίθετα να μην το βγάλετε μισοψημένο.

Η μαρινάδα βοηθάει το κοτόπουλο να πάρει μία ωραία γεύση και παράλληλα να το καραμελώσει καθώς θα ψήνεται.

Το κοτόπουλο με πιπεριές και σουσάμι είναι ένα πιάτο που μπορούμε να το σερβίρουμε είτε ως κυρίως είτε ως ορεκτικό. Επίσης μπορείτε να το συνδυάσετε και με άλλα φαγητά σε έναν μπουφέ.

Σχετικές Συνταγές