Κοτόπουλο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

Κοτόπουλο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος

Το κοτόπουλο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος είναι ένα φαγητό γρήγορο, γευστικό και ιδιαίτερο.

Δεν έχει μεγάλο επίπεδο δυσκολίας. Ξεκινάτε, κόβοντας το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να τα κόψετε είτε ζουλιέν είτε καρεδάκι. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε στήθος είτε μπούτι κοτόπουλου.

Παράλληλα έχετε βάλει ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει. Κόψτε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες και κάντε το μπλανσίρ για 2 λεπτά. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε παράλληλα καθώς μαγειρεύετε το κοτόπουλο. Αν επιλέξετε να το κάνετε παράλληλα, δεν χρειάζεται να το κρυώσετε το μπρόκολο. Μπορείτε να το προσθέσετε αμέσως στο φαγητό. Αυτό χρειάζεται σωστό συγχρονισμό. Αν πιστεύετε ότι αυτό θα σας δυσκολέψει τότε μπορείτε να το κρυώσετε και με ασφάλεια να το βάλετε στο σωστό χρόνο της συνταγής. Περισσότερες πληροφορίες για το σωστό βράσιμο των λαχανικών μπορείτε να δείτε εδώ.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η προσθήκη νερού στο φαγητό. Καθώς το τηγάνι έχει αναπτύξει μεγάλη θερμοκρασία, η προσθήκη του νερού θα μας βοηθήσει ώστε να ρίξει τη θερμοκρασία του. Αυτη η διαδικασία προστατεύει την κρέμα γάλακτος από τον γρήγορο βρασμό με αποτέλεσμα να μην κόψει και να μη διαχωριστούν τα λιπαρά από το γάλα.

Στο κοτόπουλο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος η προσθήκη τυριού είναι προαιρετική. Αν το επιθυμείτε όμως, λίγη τριμμένη παρμεζάνα είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Σχετικές Συνταγές