Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο

Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο

Μία εύκολη, ιδιαίτερη και γευστική συνταγή είναι το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο. Εκτός όμως από αυτά τα τρία βασικά υλικά της συνταγής θα συναντήσουμε επίσης και σησαμέλαιο, σόγια sauce, τζίντζερ και σκόρδο.

Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα βήματα της συνταγής και τους χρόνους μαγειρέματος του κάθε υλικού. Ξεκινώντας από το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μορφή καρέ. Στη συνέχεια το σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστεί απ’ όλες τις πλευρές του. Ενδεχομένως στο εσωτερικό του να μην έχει ψηθεί τελείως. Αυτό στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να μας προβληματίσει καθώς στο τέλος της συνταγής θα ολοκληρωθεί το ψήσιμό του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε είναι τα λευκά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πλευρώτους αλλά και σιτάκε αν θέλετε μία πιο ιδιαίτερη και αρωματική γεύση.

Το μπρόκολο το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. Δεν χρειάζεται να το βράσουμε. Θα βράσει όσο χρειάζεται κατά το μαγείρεμα του.

Μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τη σόγια δημιουργούμε μία σάλτσα όπου θα αγκαλιάσει όλα τα υλικά ενσωματώνοντας έτσι όλες μαζί τις γεύσεις.

Το κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο θα το συνοδεύσουμε με ένα αρωματικό ρύζι όπως είναι το μπασμάτι. Σερβίρετε σε πιάτο με το ρύζι από κάτω και τα υπόλοιπα υλικά από πάνω και περιχύστε με τη σάλτσα που θα έχει δημιουργηθεί.

Σχετικές Συνταγές