Κοτόπουλο με κους κους

Κοτόπουλο με κους κους

Η σημερινή μας πρόταση είναι κοτόπουλο με κους κους!! Είναι ένα φαγητό το οποίο έχει πολλά κοινά με το κοτόπουλο γιουβέτσι.

Λίγα λόγια για την συνταγή.

Τα κομμάτια του κοτόπουλου που επιλέξαμε για να παρασκευάσουμε το φαγητό είναι τα μπούτια και πιο συγκεκριμένα τα κοπανάκια. Τα κοπανάκια είναι το κομμάτι που ενωμένο με τον μηρό μας δίνει το μπούτι του κοτόπουλου. Ξεκινάμε τη συνταγή σοτάροντας πρώτα τα κοτόπουλα σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Αφού τα σοτάρουμε, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζονται σοτάρισμα. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα σοταρισμένα κοτόπουλα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με λευκό κρασί κάνοντας ρεντιξιόν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τον ζωμό κοτόπουλο ή νερό αν δεν έχουμε ζωμό. Το υγρό στοιχείο θέλουμε να καλύπτει τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Αφότου βράσει το κοτόπουλο προσθέτουμε το κους κους. Εδώ είναι το σημείο που έχει πολλά κοινά με το γιουβέτσι καθώς η διαδικασία που ακολουθείται είναι ακριβώς η ίδια. Προσθέτουμε το κους κους και ανακατεύουμε. Έχουμε δύο επιλογές ή να το αφήσουμε στην κατσαρόλα και να βράσει ανακατεύοντάς το συνέχεια ή να το βάλουμε στο φούρνο. Όποια από τις δύο επιλογές και αν διαλέξετε θα έχει γευστικό αποτέλεσμα. Ένα μικρό πλεονέκτημα δίνουμε στο κοτόπουλο με κους κους που θα ψηθεί στο φούρνο.

Σχετικές Συνταγές