Κοτόπουλο κονφί σε βούτυρο νουάρ και νιόκι παριζιέν σας προτείνουμε σήμερα!!
Το κονφί είναι μία τεχνική μαγειρέματος όπου η πρώτη ύλη βυθίζεται σε λιπαρή ύλη και σιγοψήνεται στο φούρνο. Η λιπαρή ύλη μπορεί να είναι βούτυρο, ελαιόλαδο, λίπος, κ.α. Εμείς σήμερα επιλέξαμε ως λιπαρή ύλη το βούτυρο αλλά όχι ένα απλό βούτυρο. Θα χρησιμοποιήσουμε βούτυρο νουάρ.
Το βούτυρο νουάρ (beurre noir), είναι ένα βούτυρο που προκύπτει από την θερμική του επεξεργασία!!
Το βούτυρο νουάρ (beurre noir στα γαλλικά) είναι μια κλασική γαλλική συνταγή, ένας γαλλικός μαγειρικός όρος που σημαίνει ”μαύρο βούτυρο” και που παρασκευάζεται από βούτυρο το οποίο μαγειρεύεται μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφένιο ή καστανό χρώμα, με μία πλούσια, έντονη καραμελωμένη – καρυδένια γεύση.
Παρά την ονομασία του, το βούτυρο παίρνει ένα σκούρο καφέ χρώμα και όχι μαύρο. Έχει μία πλούσια καβουρδισμένη γεύση με έντονα αρώματα καραμέλας και ξηρών καρπών. Η γεύση του, δίνει βάθος στο πιάτο.
Επιλέγουμε μπούτι κοτόπουλο και το βυθίζουμε μέσα σε βούτυρο νουάρ. Θα προσθέσουμε επιπλέον μερικές σκελίδες σκόρδου, ένα φύλλο δάφνης και φρέσκα κλωναράκια θυμαριού.
Το κοτόπουλο κονφί σε βούτυρο νουάρ θα το συνοδεύσουμε με νιόκι παριζιέν τα οποία και θα σοτάρουμε στο ίδιο βούτυρο. Καταλαβαίνουμε ότι η γεύση θα είναι πραγματικά μοναδική αλλά και ιδιαίτερη.
Comments are closed.