Κοτόπουλο κατσιατόρε

Κοτόπουλο κατσιατόρε (chicken cacciatore)

Το Κοτόπουλο κατσιατόρε (chicken cacciatore) είναι ένα πιάτο της κεντρικής Ιταλίας. Στα Ιταλικά ”cacciatore” σημαίνει κυνηγός. Οι κυνηγοί εκτός από τα θηράματα τους έφερναν σπίτι και λαχανικά όπως καρότα, πιπεριές και μανιτάρια. Έτσι λοιπόν μαζί με το θήραμα τους που συνήθως ήταν κάποιος λαγός ή αλλιώς με κοτόπουλο έβαζαν τα λαχανικά και μαζί με ντομάτα και κρασί έφτιαχναν αυτό το πλούσιο σε γεύσεις φαγητό.

Άρα λοιπόν έχουμε, ένα φαγητό κατσαρόλας, σιγομαγειρεμένο, με μια πλούσια σάλτσα και πληθώρα λαχανικών.

Ο ζωμός μαζί με τη σάλτσα δημιουργούν μία σκούρα κόκκινη σάλτσα

Κοτόπουλο-κατσιατόρε

Κοτόπουλο-κατσιατόρε

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του πιάτου λόγω του ότι, στην Ιταλία από περιοχή σε περιοχή πειραματίζονταν αλλάζοντας τα υλικά.

Στο Κοτόπουλο κατσιατόρε (chicken cacciatore) τα λαχανικά θα κοπούν, εμινσέ τα κρεμμύδια, ζουλιέν οι πιπεριές και τα μανιτάρια στα τέσσερα. Επειδή είναι ένα φαγητό που σιγοβράζει για αρκετή ώρα, επιλέγουμε να κάνουμε κοπές μεγάλες ώστε να φαίνονται στο τέλος του φαγητού.

Related Recipes