Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ιδιαίτερο φαγητό. Θα φτιάξουμε κοτόπουλο ζιγκαρά. Στόχος μας εδώ στο cookfood είναι να γνωρίσουμε εκτός από τα συνηθισμένα φαγητά και κάποια άλλα που είτε προέρχονται από άλλες χώρες είτε είναι κάποιες εμπνεύσεις της ομάδας του site.
Το σημερινό φαγητό το συναντάμε στη Γαλλική κουζίνα. Είναι μία σάλτσα παράγωγη της σάλτσας ντεμι-γκλάς στην οποία προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν ή προσούτο, μανιτάρια, τρούφες και παλαιότερα, γλώσσα μοσχαρίσια.
Πρόσθετα υλικά που μπορούμε να βάλουμε είναι το λευκό κρασί, το πιπέρι καγιέν, μία φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Στόχος είναι να αφήσουμε να σιγοβράσει η σάλτσα έως ότου να μειωθεί και να πήξει.
Τη σάλτσα ζιγκαρά την σερβίρουμε με κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό και κάποιες φορές με αυγά.
Το κοτόπουλο το σοτάρουμε σε λίγη λιπαρή ύλη. Με αυτόν τον τρόπο το θωρακίζουμε εγκλωβίζοντας μέσα όλους τους χυμούς του.
Τα υλικά της σάλτσας τα σοτάρουμε με σειρά. Αρχικά βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Αφού μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ και στη συνέχεια το μπέικον. Μετά σβήνουμε με μαυροδάφνη και αφήνουμε να ρεντουίρει. Αφότου γίνει το ρεντιξιόν προσθέτουμε την ντομάτα και στη συνέχεια την ντεμι-γκλας.
Το κοτόπουλο ζιγκαρά το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι!!
Comments are closed.