Κοτόπουλο γλυκόξινο

Κοτόπουλο γλυκόξινο

Φτιάχνουμε κοτόπουλο γλυκόξινο και το αποτέλεσμα μας ενθουσιάζει. Η γεύση του είναι μοναδική! Ο συνδυασμός του μελιού και του γλυκού κόκκινου κρασιού με το όξινο στοιχείο που παίρνουμε από το ξύδι βαλσάμικο και από το ξύδι λευκού κρασιού, συνθέτουν ένα γευστικότατο γλυκόξινο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιούμε κοτόπουλο στήθος το οποίο το κόβουμε είτε ζουλιέν είτε καρέ. Το στήθος κοτόπουλο ψήνεται πιο γρήγορα σε σχέση με το μπούτι οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην το παραψήσουμε. Αντιθέτως αν χρησιμοποιήσουμε μπούτι κοτόπουλο δίνουμε έξτρα χρόνο στο μαγείρεμα του. Αφότου σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να ψηθεί. Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι σόγια sauce, τζίντζερ και κέτσαπ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το αλάτι καθώς η σόγια sauce είναι πολύ αλμυρή.

Η σάλτσα που προκύπτει στο κοτόπουλο γλυκόξινο έχει παχιά υφή, γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση η οποία δένει άψογα με το κοτόπουλο.

Το γλυκόξινο κοτόπουλο συνοδεύεται κατά κύριο λόγο με ρύζι. Το basmati και το jasmine είναι δύο αρωματικά ρύζια που ταιριάζουν πολύ. Αν όμως δεν σας αρέσουν αυτοί οι δύο τύποι ρυζιού τότε ένα ρύζι bonnet (κίτρινο ρύζι ή τύπου Αμερικής) είναι μία ασφαλή επιλογή.

Το κοτόπουλο γλυκόξινο σερβίρεται ως κυρίως πιάτο ή σε κάποιο μπουφέ ως μία επιλογή κρέατος.

Σχετικές Συνταγές