Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά και αποξηραμένα φρούτα

Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά και αποξηραμένα φρούτα

Γιορτινές μέρες έχουμε και η πρότασή μας είναι η ανάλογη. Σας προτείνουμε να φτιάξετε κοτόπουλο γεμιστό με κιμά και αποξηραμένα φρούτα.

Η πρώτη μας ύλη είναι το κοτόπουλο το οποίο ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το ξεκοκαλίσει ώστε να το κάνουμε ρολό. Εναλλακτικά μπορούμε επίσης αντί για κοτόπουλο να επιλέξουμε και γαλοπούλα.

Η γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι κατά κύριο λόγο με κιμά. Τα υπόλοιπα υλικά που θα συνδυάσουμε με τον κιμά είναι μία ποικιλία αποξηραμένων φρούτων, κουκουνάρι και ξύσμα πορτοκαλιού. Το κουκουνάρι μπορούμε να το προσθέσουμε είτε κατευθείαν είτε να το σοτάρουμε πρώτα ώστε να πάρει μία πιο έντονη γεύση.

Τα αποξηραμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι βερίκοκο, δαμάσκηνο, σύκο, σταφίδες και παπάγια. Είναι φρούτα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη οπότε καταλαβαίνουμε ότι η γέμιση θα γλυκίζει αρκετά. Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε την γλυκάδα με το κρασί που θα προσθέσουμε κατά τη διάρκεια ψησίματος του κιμά αλλά και με ένα άλλο κρυφό υλικό που είναι η μελιτζάνα. Πως θα γίνει αυτό; Θα κόψουμε την μελιτζάνα σε μικρά καρεδάκια και θα την τηγανίσουμε. Μόλις την τηγανίσουμε θα μας βγάλει μία πολύ ωραία γλυκάδα.

Το κοτόπουλο γεμιστό με κιμά και αποξηραμένα φρούτα είναι η τέλεια επιλογή για το τραπέζι των Χριστουγέννων!!

Σχετικές Συνταγές