Ένα φαγητό σαν το κοτόπουλο αλα κρεμ μπορείτε να το συναντήσετε με πολλές, μικρές αλλά αισθητές διαφορές. Η αρχική επεξεργασία είναι πανομοιότυπη. Επιλέγουμε το τρόπο κοπής του κοτόπουλου, ζουλιέν ή καρέ ή ακόμα και ολόκληρο το στήθος κοτόπουλου. Στη συνέχεια ένα σοτάρισμα, λίγο κρεμμύδι και μέτα από εκεί, ξεκινάνε οι επιλογές.
1η επιλογή είναι το κρασί. Ανάλογα με το κρασί που θα επιλέξετε αλλάζει η γεύση αλλά και το χρώμα του φαγητού. Η πρόταση μας είναι ένα λευκό ξηρό κρασί. Θεωρούμε πως ταιριάζει όμορφα με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
2η επιλογή είναι ο ζωμός. Ανάλογα το ζωμό που θα επιλέξετε αλλάζει όλη η γεύση του πιάτου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών ή απλό νερό. Εμείς σας προτείνουμε ζωμό κοτόπουλο.
3η επιλογή είναι τα λαχανικά που θα προσθέσετε στη σάλτσα. Συνήθως τα μανιτάρια είναι αυτά που δένουν ωραία με το συγκεκριμένο πιάτο.
Τέλος η προσθήκη παρμεζάνας είναι μία γευστική παρέμβαση που θα δώσει και την ανάλογη ένταση στο φαγητό.
Το κοτόπουλο αλα κρεμ το συνοδεύουμε συνήθως με ρύζι πιλάφι.
Comments are closed.