Κοτόπιτα με φύλλο κουρού

Κοτόπιτα με φύλλο κουρού

Η ιδιαίτερη πίτα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι η κοτόπιτα με φύλλο κουρού. Η ιδιαιτερότητά της έχει να κάνει με τη γέμιση όπου μία πληθώρα υλικών προσδίδει γεύση και γλυκάδα στην πίτα.

Ποια όμως είναι αυτά τα στοιχεία που μας δίνουν την έξτρα γεύση σε ένα αντικειμενικά ουδέτερο (σε γεύση) βραστό κοτόπουλο;

Αρχικά ο φρέσκος δυόσμος και εν συνεχεία το σκόρδο και το κρεμμύδι. Η μουστάρδα και το κέτσαπ εκτός από την γεύση θα μας δώσουν και την ανάλογη υγρασία στη γέμιση της πίτας. Τα αυγά θα ενσωματώσουν όλα τα υλικά της γέμισης ενώ το τυρί καθώς θα ψήνεται απλώνεται ομοιόμορφα σε κάθε γωνιά της.

Παραπάνω μιλήσαμε για μία κοτόπιτα όπου το γλυκό στοιχείο αφήνει το στίγμα του. Πράγματι στη συγκεκριμένη συνταγή υπάρχουν υλικά που μπορούν να το κάνουν αυτό. Τα μήλα και οι σταφίδες είναι ικανά για αυτό.

Επιλέγουμε να κόψουμε τα μήλα μπρινουάζ. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί θέλουμε τα μήλα να συμπληρώνουν τη γέμιση του κοτόπουλου και όχι να την καθορίζουν.

Το κοτόπουλο αρχικά το βράζουμε. Στη συνέχεια είτε το κόβουμε σε μικρά καρεδάκια είτε με τα χέρια μας το τραβάμε δημιουργώντας μικρές ίνες σαν ”φιδές”.

Την κοτόπιτα με φύλλο κουρού μπορούμε να τη σερβίρουμε πολύ εύκολα ως πρώτο πιάτο ή σε έναν πρωινό μπουφέ είτε ακόμα και ως σνακ.

Σχετικές Συνταγές