Το κονσομέ είναι μία διαυγής σούπα, πλούσια σε γεύση και χωρίς κανένα ίχνος λίπους.
Πιστεύεται ότι πρόγονος του κονσομέ ήταν μια πλούσια μεσαιωνική σούπα που τελικά εξελίχθηκε σε ένα διαυγές, γευστικό πιάτο σαν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.
Απαιτεί εξειδίκευση και χρόνο, γι’ αυτό και σερβίρεται συχνά σε επίσημες εκδηλώσεις ως ορεκτικό.
Διακοσμείται με υλικά που έχουν ήπια γεύση και δεν επηρεάζουν αυτή την ευαίσθητη σούπα.
Το κονσομέ μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως βάση για άλλες σούπες, όπως ο διπλός κονσόμε και η γαλλική σούπα κρεμμυδιών.
Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι όταν ξεκινήσει να βράζει, δεν πρέπει να το ανακατέψουμε. Επίσης δεν πρέπει να βράσει δυνατά γιατί θα θολώσει. Τα ασπράδια τα βάζουμε διότι έχουν την ιδιότητα να τον διατηρούν λαμπικαρισμένο.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί