Κονσομέ κρεμμυδιού

Κονσομέ κρεμμυδιού

Η πρόταση μας για σήμερα είναι μία διαυγής σούπα. Θα φτιάξουμε έναν γευστικότατο κονσομέ κρεμμυδιού.

Η διαδικασία για να φτιάξουμε ένα κονσομέ κρεμμυδιού δεν διαφέρει πολύ με αυτή του απλού κονσομέ. Για να έχουμε έναν πετυχημένο κονσομέ θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα σημεία της συνταγής.

Αρχικά η επιλογή του κιμά. Ο κιμάς θα πρέπει να είναι άπαχος. Με τον άπαχο κιμά πετυχαίνουμε καλύτερο λαμπικάρισμα που σημαίνει ότι ο κονσομές θα είναι εξαιρετικά διαυγής. Έξτρα βοήθεια για τη διαύγεια του κονσομέ μας δίνουν τα ασπράδια αυγού. Το καρότο και το πράσο μαζί με τους μαύρους κόκκους πιπεριού, βοηθάνε στο δυνάμωμα της γεύσης.

Το διαφορετικό στοιχείο που προστίθεται σε σχέση με τον απλό κονσομέ είναι ο ζωμός κρεμμυδιού. Ο ζωμός κρεμμυδιού είναι αυτός που θα ονοματίσει στο τέλος και τον κονσομέ. Να θυμίσουμε ότι στον απλό κονσομέ το υγρό στοιχείο που χρησιμοποιούμε είναι είτε λευκός ζωμός μόσχου είτε νερό.

Ο ζωμός κρεμμυδιού γίνεται με το βράσιμο κρεμμυδιών αλλά και με την προσθήκη “μαυρισμένων” κρεμμυδιών. Τα μαυρισμένα κρεμμύδια επιτυγχάνονται κόβοντάς τα στη μέση οριζοντίως και εν συνεχεία ψήνοντάς τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σκοπός μας είναι να μαυρίσουν ήπια ώστε να βγάλουν τη γλυκάδα τους αλλά και να μας χρωματίσουν τον κονσομέ.

Χρήσιμες συμβουλές για να μη θολώσει ο κονσομές.

  1. Μην τον αφήσετε να βράσει δυνατά.
  2. Μην τον ανακατέψετε με φουέ καθώς βράζει
  3. Περάστε τον στο τέλος από τουλπάνι

Σχετικές Συνταγές