Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα ή σούπα κρέμα κολοκυθιού είναι μία χειμωνιάτικη παρασκευή φαγητού. Φτιάχνεται με κόκκινες κολοκύθες που αυτή την εποχή πλημμυρίζουν τους πάγκους των μανάβικων και όχι μόνο. Παρόλο που ο χρωματισμός της κολοκύθας όταν την κόβουμε είναι κίτρινος και όσο πιο ώριμη είναι γίνεται πορτοκαλί, στο εμπόριο θα την αναζητήσουμε ως κόκκινη. Η γεύση της είναι γλυκιά ενώ όσο πιο πολύ ωριμάζει γλυκαίνει περισσότερο.

Η σούπα κρέμα κολοκύθας βρίσκεται στις καρδιές πολλών chef καθώς την χρησιμοποιούν στα γιορτινά μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Η διαδικασία που ακολουθούμε για την παρασκευή της σούπας είναι ίδια με τις υπόλοιπες περασμένες σούπες όπως η παρμαντιέ, η ντυπαρί, η conti, η σούπα αρακά και πολλές άλλες.

Ξεκινάμε λοιπόν με κρεμμύδι, πράσο και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασικό υλικό που στην προκειμένη περίπτωση είναι η κολοκύθα.

Για να ολοκληρωθεί η κολοκυθόσουπα, προσθέτουμε στο τέλος κρέμα γάλακτος και βούτυρο.

Πολύ βασικό είναι, προτού προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, να περάσουμε τη σούπα από σινουά. Η σούπα μας θα έχει πιο φίνα υφή.

Για το γαρνίρισμα της σούπας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρουτόν, μπέικον σοτέ, κρέμα γάλακτος, κρεμμώδη τυριά και πολλά άλλα.

Τη σερβίρουμε πάντα ζεστή ενώ για να τη διατηρήσουμε την κρατάμε σε μπαιν μαρί.

 

Σχετικές Συνταγές