Κολοκυθόσουπα με κρουτόν γραβιέρας

Κολοκυθόσουπα με κρουτόν γραβιέρας

Κολοκυθόσουπα με κρουτόν γραβιέρας είναι η συνταγή που σας προτείνουμε για σήμερα!!

Εδώ στο cookfood σας έχουμε ξαναπροτείνει την σούπα κολοκύθας. Το διαφορετικό στη σημερινή μας σούπα είναι η προσθήκη γραβιέρας η οποία και απογειώνει πραγματικά τη σούπα μας.

Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας την γλυκιά κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια. Το κρεμμύδι και το πράσο είναι απαραίτητα συστατικά στο ξεκίνημα της συνταγής όπως επίσης η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο στο τέλος της συνταγής. Επιλέγουμε να προσθέσουμε λευκό κρασί στη σούπα και πιστέψτε με αφήνει πραγματικά τη γευστική του σφραγίδα. Όπως είπαμε την κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε στο τέλος της συνταγής. Επιλέγουμε κρέμα με αρκετά λιπαρά ώστε να δώσει έξτρα γεύση. Το ίδιο κάνουμε και με το βούτυρο όπου και επιλέγουμε, γάλακτος. Αφότου ολοκληρωθεί το βράσιμο της σούπας, τραβάμε εκτός φωτιάς την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγα λίγα κομματάκια βούτυρου ανακατεύοντας παράλληλα με ένα φουέ.

Προτού προσθέσουμε κρέμα γάλακτος και βούτυρο πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ και την περνάμε από σινουά. Αυτό θα μας δώσει μία βελούδινη υφή. Μπορείτε όμως και να μην την περάσετε από σινουά. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχετε μία πιο πηχτή σούπα με μία έντονη αίσθηση του κύριου λαχανικού.

Τα κρουτόν γραβιέρας είναι πολύ εύκολα να γίνουν καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα κόψετε μικρά καρεδάκια, να τα αλευρώσετε και να τα τηγανίσετε για λίγα δευτερόλεπτα.

Παρόλο που πιστεύω πως δεν χρειάζεται, αλλά αν παρατηρήσετε ότι το αλεύρι δεν κολλάει πάνω στα καρεδάκια του τυριού τότε βρέξτε με λίγο νερό το τυρί και στη συνέχεια περάστε τα από αλεύρι.

Η κολοκυθόσουπα με κρουτόν γραβιέρας είναι η τέλεια επιλογή για να ξεκινήσετε το πρωτοχρονιάτικό σας τραπέζι.

Σχετικές Συνταγές