Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Το καλοκαίρι μας προσφέρει απλόχερα τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία εμείς με τη σειρά μας τα μετουσιώνουμε σε νόστιμα φαγητά. Ένα από αυτά τα φαγητά είναι οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί!!

Αν βρεθείτε ποτέ σε κάποιον κήπο ή σε κάποιο χωράφι όπου είναι φυτεμένα κολοκύθια, μην διστάσετε να κόψετε τους ανθούς τους. Προσέξτε όμως!!! Μόνο νωρίς το πρωί γίνεται αυτή η δουλειά.  Τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, οι κολοκυθοανθοί έχουν ανοίξει αναμένοντας τις πρώτες αχτίδες του ήλιου. Καθώς περνάει η μέρα οι ανθοί κλείνουν. Το χρώμα τους είναι ζωηρό κίτρινο, ενώ όσο ωριμάζει αρχίζει να ασπρίζει και να μαραίνεται.

Έτσι λοιπόν παίρνουμε τους κολοκυθοανθούς, τους πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τους γεμίζουμε. Η γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η ίδια με αυτή των συνηθισμένων γεμιστών. Βέβαια υπάρχουν πολλά υλικά τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με τους κολοκυθοανθούς όπως για παράδειγμα τριμμένο καρότο, κολοκύθι αλλά και διάφορα μυρωδικά όπως μαϊντανός, δυόσμος κ.α.

Καθώς γεμίζετε τους ανθούς, μεταχειριστείτε τους απαλά γιατί είναι πολύ ευαίσθητοι και σπάνε πολύ εύκολα.

Οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί μπορούν να μαγειρευτούν είτε μόνοι τους είτε στο ίδιο ταψί μαζί με ντομάτες και πιπεριές γεμιστές. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με πατάτες ή ακόμα και με την ίδια την γέμισή τους.

Μόλις γεμίσετε τους κολοκυθοανθούς, τοποθετήστε τους σε ένα ταψί, τον έναν πίσω από τον άλλο ώστε να μην μπορούν να ανοίξουν.

Σχετικές Συνταγές