Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα μπατάρντ

Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα μπατάρντ

Ακούγοντας τη φράση κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα μπατάρντ μας έρχεται στο μυαλό ένα ωραίο φαγητό, που δείχνει όμως, ότι θα είναι πολύ δύσκολο για να το φτιάξουμε. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να διαψεύσουμε αυτή τη φήμη.

Αρχικά επιλέγουμε κολοκυθάκια τα οποία είναι μεγάλα ώστε να χωρέσει περισσότερη γέμιση. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα αδειάσουμε. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε το ειδικό εργαλείο που αφαιρεί την ψίχα του κολοκυθιού. Μην ξεχάσουμε να κρατήσουμε μία άκρη από το κολοκύθι ώστε να το κλείσουμε στο τέλος. Αυτό θα μας βοηθήσει να εγκλωβίσουμε τη γέμιση μέσα.

Αφήνουμε τα κολοκύθια για λίγο στην άκρη και πιάνουμε τον κιμά. Βάζουμε τον κιμά σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν. Εκτός από τα υλικά της συνταγής προσθέτουμε και λίγο νερό. Το νερό θα κάνει το μείγμα του κιμά πιο αφράτο.

Μόλις φτιάξουμε τον κιμά αρχίζουμε και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε με το καπάκι που έχουμε κρατήσει κατά το καθάρισμα.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών. Δεν χρειάζεται να τα καλύψετε, αρκεί να φτάσει το υγρό στοιχείο στα 2/3 του κολοκυθιού.

Για τη σάλτσα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ρου και ο ζωμός που θα προκύψει μετά το βράσιμο των κολοκυθιών. Ο χυμός λεμονιού θα δώσει την ανάλογη οξύτητα που απαιτεί αυτό το φαγητό.

Τα κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα μπατάρντ είναι από τα φαγητά που θα σας μείνουν αξέχαστα!!!

Σχετικές Συνταγές