Κις Λορέν με μπέικον και πράσο

Κις Λορέν με μπέικον και πράσο

Κις Λορέν με μπέικον και πράσο μία διαφορετική πρόταση στο τραπέζι σας. Το Κις Λορέν είναι μία κλασική τάρτα παγκοσμίως γνωστή. Όταν λοιπόν μιλάμε για την αυθεντική Κις Λορέν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το κυρίαρχο υλικό της τάρτας είναι το μπέικον. Εμείς σήμερα θα προσθέσουμε και σοταρισμένο πράσο. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να πάρουμε είναι μία γεύση τραγανού μπέικον σε συνδυασμό με τη γλυκάδα του σοταρισμένου πράσου. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει αρχικά να κόψουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και να το σοτάρουμε. Το πράσο θα το ψιλοκόψουμε και θα το σοτάρουμε προσέχοντας να μην μας καεί.

Για τη ζύμη μπριζέ έχουμε ξανά μιλήσει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενσωματώσουμε αρχικά το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια να προσθέσουμε το νερό. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εξασφαλίσουμε την τραγανή υφή της τάρτας. Η πατ μπριζέ που σας παρουσιάζουμε σήμερα δεν έχει καθόλου αυγό σε σχέση με αυτή που σας έχουμε προτείνει στο παρελθόν και μπορείτε να δείτε εδώ. Αφαιρώντας όμως το αυγό από τη ζύμη θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο υγρό στοιχείο το οποίο είναι το νερό.

Θυμίζουμε ότι προτού ψήσουμε τη ζύμη, κάνουμε με ένα πιρούνι μικρές τρυπούλες για να μην φουσκώσει. Μπορούμε να τοποθετήσουμε επίσης από πάνω ρεβύθια ή φασόλια ώστε να προσθέσουμε βάρος στη ζύμη. Αν επιλέξετε να κάνετε τρύπες σας προτείνω 5 λεπτά προτού ψηθεί η τάρτα να την βγάλετε από το φούρνο και να τη αλείψετε με ένα αυγό. Στη συνέχεια ξανά βάλτε την στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά. Το αυγό θα βοηθήσει ώστε να κλείσουν όλες οι τρυπούλες.

Το Κις Λορέν με μπέικον και πράσο αποτελεί μία τέλεια πρόταση για έναν μπουφέ ή ένα brunch.

Σχετικές Συνταγές