Σήμερα έχουμε να σας προτείνουμε κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Θα φτιάξουμε κινέζικο λάχανο με γέμιση τριλογία κιμάδων!!
Πάμε σιγά σιγά να αναλύσουμε τη σημερινή μας συνταγή. Αρχίζουμε από το εξωτερικό υλικό που είναι το κινέζικο λάχανο. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε αρχικά είναι να το χωρίσουμε φύλλο φύλλο και στη συνέχεια να το μπλανσάρουμε ώστε να μαλακώσει. Θέλουμε να μαλακώσει για να μπορούμε να το διπλώσουμε. Αφότου το μπλανσάρουμε δεν ξεχνάμε να το κρυώσουμε σε κρύο νερό με παγάκια. Αυτό το κάνουμε για να σταματήσουμε το βρασμό του. Στη συνέχεια το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Η γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μία τριλογία μαγειρεμένων κιμάδων αποτελούμενη από κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό και κοτόπουλο. Τα μπαχαρικά που προσθέτουμε είναι αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι. Είναι πολύ σημαντικό οι κιμάδες να έχουν μαγειρευτεί πρώτα γιατί η διαδικασία στο φούρνο είναι σχετικά γρήγορη πράγμα που σημαίνει πως αν είναι ωμοί οι κιμάδες δεν θα προλάβουν να ψηθούν.
Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του κινέζικου λάχανου και διπλώνουμε ώστε να μείνει η γέμιση μέσα. Αφότου ολοκληρώσουμε όλη τη διαδικασία γεμίσματος, τα ψήνουμε στο φούρνο.
Μία άλλη παραλλαγή είναι αφότου τα γεμίσουμε να τα πανάρουμε από αλεύρι – αυγό – γαλέτα και στη συνέχεια να τα τηγανίσουμε.
Το κινέζικο λάχανο με γέμιση τριλογία κιμάδων είναι μία εξαιρετική επιλογή για ζεστό ορεκτικό. Ταιριάζει υπέροχα με γλυκόξινη σάλτσα.
Comments are closed.