Κινέζικο κοτόπουλο με πορτοκάλι

Κινέζικο κοτόπουλο με πορτοκάλι

Κινέζικο κοτόπουλο με πορτοκάλι είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Η συνταγή που σας προτείνουμε έχει μέτριο βαθμό δυσκολίας καθώς έχει κάποια στάδια τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη παρασκευή φαγητού.

Επιλέγουμε στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε είτε καρέ είτε ζουλιέν. Το στήθος κοτόπουλο μαγειρεύεται πιο γρήγορα σε σχέση με το μπούτι αλλά ”στεγνώνει” και πιο εύκολα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο χρόνο μαγειρέματος.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να πανάρουμε το κοτόπουλο είναι λίγο διαφορετική. Αρχικά σπάμε αυγά σε μια μπασίνα και τα χτυπάμε με το φουέ. Σε μια άλλη μπασίνα φτιάχνουμε ένα μείγμα από αλεύρι, κορνφλάουρ και αλάτι. Αφότου κόψουμε το κοτόπουλο, βουτάμε τα κομμάτια μέσα στα χτυπημένα αυγά. Στη συνέχεια τα πανάρουμε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και το κορνφλάουρ. Προσπαθούμε να στραγγίσουμε το αυγό από το κοτόπουλο ώστε όταν θα έρθει σε επαφή με το μείγμα του αλευριού να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

Το επόμενο βήμα μας είναι να το τηγανίσουμε αμέσως σε καυτό λάδι. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε πολύ ώρα το κοτόπουλο παναρισμένο μέσα στο μείγμα αλευριού. Αφότου το τηγανίσουμε το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Η σάλτσα πορτοκαλιού είναι πολύ εύκολη. Θα βάλουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού και το κορνφλάουρ και θα βράσουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια θα ρίξουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και τέλος θα προσθέσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Το κινέζικο κοτόπουλο με πορτοκάλι το σερβίρουμε γαρνίροντάς το με σουσάμι, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι και το συνοδεύουμε με ρύζι jasmine αρωματισμένο με κουρκουμά.

Σχετικές Συνταγές