Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλλο είναι η σημερινή μας πρόταση.

Αρχίζουμε φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη ώστε να της δώσουμε χρόνο να ξεκουραστεί. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι μαλακή και εύπλαστη.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη για να μην ξεραθεί

Μέχρι να ξεκουραστεί η ζύμη ξεκινάμε να φτιάχνουμε τον κιμά. Αφού σοτάρουμε τα υλικά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον ζωμό κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Μόλις ο κιμάς βράσει, τον βάζουμε σε μία μπασίνα κα του προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί. Ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να μην ψηθεί το αυγό και κάνει μικρά σβολάκια. Το τυρί θα λιώσει και θα ενσωματωθεί όμορφα στα υπόλοιπα υλικά.

Καθώς θα έχει περάσει μισή ώρα από το βράσιμο του κιμά παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε και τη στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Στρώνουμε ωραία τη φάρσα μας και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο. Προτού βάλουμε την κιμαδόπιτα στο φούρνο την χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Προτού βγάλουμε την πίτα μας από το φούρνο, ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από κάτω. Ίσως χρειαστεί να καλύψουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην ψηθεί άλλο από πάνω παρά μόνο από κάτω.

 

Σχετικές Συνταγές