Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα αγαπημένο φαγητό. Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα!!

Αρχικά θα πάρουμε κιμά μοσχαρίσιο. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει κιμά από την σπάλα. Η σπάλα έχει ισορροπημένο λίπος σε σχέση με άλλους μυς του μόσχου.

Βάζουμε τον κιμά σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Καθώς ζυμώνουμε τον κιμά θα πρέπει να δούμε πόσο μαλακό είναι το μείγμα. Αν το μείγμα μας είναι πολύ μαλακό, θα πρέπει να προσθέσουμε λίγη γαλέτα για να μαζέψει τα υγρά. Αν πάλι είναι πολύ σφιχτό, τότε προσθέτουμε λίγο νερό. Για να δώσουμε υγρασία στο μείγμα μπορούμε αφότου μουλιάσουμε το ψωμί, να μην το στύψουμε τελείως αφήνοντας έτσι την υγρασία πάνω του.

Αφότου πλάσουμε τα κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Το αλεύρι δίνει μία κρούστα στο κεφτεδάκι και παράλληλα “δένει” και τη σάλτσα καθώς βράζει. Αυτό το βήμα μπορείτε και να το προσπεράσετε καθώς τα κεφτεδάκια μπορούν να τηγανιστούν και χωρίς αλεύρι. Βέβαια μετά θα πρέπει να επιστρατεύσουμε άλλη τεχνική για να “δέσουμε” τη σάλτσα.

Τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ταιριάζουν απίστευτα με φρέσκο δυόσμο. Μπορείτε να βάλετε και μέσα στο μείγμα του κιμά αλλά και στη σάλτσα. Αν βάλετε στη σάλτσα, προσθέστε το στο τέλος ώστε να αφήσει τα αρώματά του.

Σχετικές Συνταγές