Κεφτεδάκια κοτόπουλο

Κεφτεδάκια κοτόπουλου

Θέλετε να φτιάξετε κεφτεδάκια κοτόπουλου; Εδώ έχουμε την τέλεια συνταγή!!

Μία εύκολη συνταγή με έντονες και χαρακτηριστικές γεύσεις. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι κιμάς κοτόπουλου όπου είναι και το βασικό υλικό, πιπεριά κόκκινη και κίτρινη, κρεμμύδι ξερό και φρέσκο, καρότο, μαϊντανό και παρμεζάνα.

Επειδή οι πιπεριές έχουν δυνατή γεύση θα πρέπει να τις κόψουμε σε σχήμα μπρινουάζ ώστε να τις ενσωματώσουμε σωστά στο μείγμα. Το καρότο θα το τρίψουμε στον τρίφτη και τα κρεμμύδια θα τα ψιλοκόψουμε. Εκτός από τα παραπάνω υλικά θα προσθέσουμε μουστάρδα, φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώστε να αναμίξουμε σωστά τα υλικά. Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια. Ίσως χρησιμοποιήσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ακόμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Επειδή μπορεί να κολλάει στο χέρι, χρησιμοποιούμε λίγο νερό βρέχοντας τα χέρια μας.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου σε ένα ταψί με αλεύρι και τα πανάρουμε. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Καθώς τηγανίζουμε αυξομειώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας. Αυτό το κάνουμε διότι όταν βάζουμε τα κεφτεδάκια η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνι πέφτει ενώ στην πορεία αυξάνεται και είναι πολύ πιθανό να είναι ψημένα εξωτερικά και στο εσωτερικό να είναι ωμά.

Related Recipes