Κασερόπιτα με ζύμη πατάτας

Κασερόπιτα με ζύμη πατάτας

Κασερόπιτα με ζύμη πατάτας είναι η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Μία ζύμη διαφορετική, που μας θυμίζει αρκετά τη ζύμη για νιόκι πιεμοντέζ.

Οι κανόνες που θα ακολουθήσουμε για να έχουμε μία πετυχημένη ζύμη είναι συγκεκριμένοι. Αρχικά βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και αφότου βράσουν τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε είτε με πηρούνι είτε στο μύλο λαχανικών. Δεν τις πολτοποιούμε στο μούλτι γιατί οι πατάτες, λόγω του άμυλου θα αποκτήσουν μία κολλώδη υφή. Στη συνέχεια τις αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν αυτού συνεχίζουμε τη διαδικασία της ζύμης.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν παρατηρήσουμε ότι δεν κολλάει στα χέρια μας καθώς την ζυμώνουμε. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό. Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην υγρασία που μπορεί να έχει η πατάτα.

Το τυρί που έχουμε επιλέξει είναι κασέρι. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί επιθυμείτε.

Όταν βάλετε το τυρί στη ζύμη σκεπάστε με το υπόλοιπο κομμάτι της ζύμης και κλείστε καλά πατώντας τις δύο ζύμες με τα δάχτυλά σας ώστε να κλείσουν τα κενά. Τηγανίζουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο. Με μία σπάτουλα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά.

Η κασερόπιτα με ζύμη πατάτας είναι μία αφράτη πίτα με ξεχωριστή γεύση που καθηλώνει όποιον τη γευτεί.

Σχετικές Συνταγές