Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι

Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι

Η συνταγή που προτείνουμε σήμερα είναι μία καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι!!

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του αλευριού. Το ρόλο του αντικαταστάτη τον έχει η τριμμένη φρυγανιά. Δεν είναι όμως μόνο η φρυγανιά που κάνει τόσο επιτυχημένη αυτή τη συνταγή. Το μεγάλο μυστικό κρύβεται στα ασπράδια των αυγών τα οποία τα κάνουμε μαρέγκα. Με την μαρέγκα δίνουμε στο μείγμα της καρυδόπιτας όγκο. Αυτό που θέλουμε να  δημιουργήσουμε είναι ένα αφράτο αποτέλεσμα με ένα ελαφρύ σιρόπιασμα σε όλα του τα σημεία.

Πως κάνουμε μαρέγκα και πως την χρησιμοποιούμε ώστε να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα;

Αρχικά θα φτιάξουμε μία γαλλική μαρέγκα. Η γαλλική μαρέγκα είναι η πιο απλή και αυτή που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Για να έχουμε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μία μπασίνα με ένα φουέ μέχρι να δημιουργήσουμε ένα σφιχτό μείγμα. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη μπορούμε να γυρίσουμε την μπασίνα και να παρατηρήσουμε ότι η μαρέγκα παραμένει σταθερή χωρίς καθόλου να κουνιέται. Αφότου γίνει αυτό συνεχίζουμε τη διαδικασία της συνταγής προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα είδη και την ιστορία της μαρέγκας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το σιρόπι της καρυδόπιτας καθώς είναι αρκετά ελαφρύ και περιέχει μέλι εκτός από ζάχαρη.

Related Recipes