Καρπάτσιο από φινόκιο με φύτρες σκόρδου και blueberry

Καρπάτσιο από φινόκιο με φύτρες σκόρδου και blueberry

Καρπάτσιο από φινόκιο με φύτρες σκόρδου και blueberry είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Με το πρώτο άκουσμα δείχνει δύσκολο αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι μία πολύ απλή και εύκολη συνταγή.

Αρχικά να πούμε λίγα λόγια για το καρπάτσιο (carpaccio). Εφευρέτης του πιάτου είναι ο Τζουζέππε Τσιπριάνι, ιδρυτής του Harry’s Bar στη Βενετία. Το πιάτο εμπνεύστηκε το 1950 και ετοιμάστηκε για την Κόμισσα Αμαλία Νάνι Μοτσενίγκο. Οι γιατροί, της συνέστησαν να τρώει ωμό κρέας. Ο Τζουζέππε Τσιπριάνι ετοίμασε ένα βόειο κρέας το οποίο το σέρβιρε με λεμόνι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και λευκή τρούφα.

Το πιάτο ονομάστηκε καρπάτσιο εμπνευσμένο από τον ενετό ζωγράφο Βιττόρε Καρπάτσο ο οποίος ήταν γνωστός για τους χαρακτηριστικούς λευκούς και κόκκινους τόνους στα έργα του.

Με την πάροδο των χρόνων το καρπάτσιο εκτός από βόειο κρέας μετεπήδησε και σε άλλα κρέατα όπως και σε ψάρια. Επίσης αντί για λεμόνι πλέον χρησιμοποιούμε και ξύδι. Τα τελευταία χρόνια φτιάχνουμε καρπάτσιο και με λαχανικά.

Εμείς σήμερα επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε φινόκιο. Το φινόκιο θα πρέπει να το κόψουμε σε πολύ λεπτές φετούλες ώστε να μπορέσει ο χυμός λεμονιού να το ”ψήσει”. Οι φύτρες σκόρδου μας δίνουν μία ωραία γεύση και μία όμορφη εικόνα στο πιάτο. Τα blueberrys τα κόβουμε και αυτά σε λεπτές φετούλες και τα προσθέτουμε στο πιάτο.

Το καρπάτσιο από φινόκιο είναι ένα πρωτότυπο ορεκτικό το οποίο θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Σχετικές Συνταγές