Καρέ αρνιού γαλλικής κοπής με σάλτσα κρασιού

Καρέ αρνιού γαλλικής κοπής με σάλτσα κρασιού

Αυτό που σας προτείνουμε σήμερα είναι ένα καρέ αρνιού γαλλικής κοπής με σάλτσα γλυκού κρασιού, πουρέ σελινόριζας, αχλάδι ποσέ και τηγανιτό πράσο.

Το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής είναι ένα ενιαίο κομμάτι. Αποτελείται από επτά ή οκτώ παϊδάκια με το βάρος του να είναι περίπου στα 500 γραμμάρια. Το κρέας του είναι τρυφερό και πολύ γευστικό. Εκτός από το ενιαίο σχήμα του ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι τα κόκκαλα τα οποία είναι καθαρισμένα από το λίπος.

Περισσότερες πληροφορίες για το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής μπορείτε να δείτε εδώ.

Το καρέ αρνιού το ξεκινάμε σοτάροντάς το πρώτα σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια ολοκληρώνουμε το ψήσιμό του στο φούρνο μέχρι να πετύχουμε τον βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε.

Οι γαρνιτούρα που θα χρησιμοποιήσουμε για να συνοδεύσουμε το καρέ αρνιού είναι ένας γευστικός πουρές σελινόριζας. Τη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η σάλτσα που θα φτιάξουμε είναι από γλυκό κρασί και ντεμι-γκλας. Μπορούμε να την αρωματίσουμε με κλωνάρια από θυμάρι ή με δεντρολίβανο.

Εκτός από τον πουρέ σελινόριζας θα χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα και αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί. Είναι καλύτερα να το ποσάρουμε σε γλυκό κρασί ή αλλιώς να προσθέσουμε σε ένα ξηρό κόκκινο κρασί, ζάχαρη.

Τέλος το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής με σάλτσα γλυκού κρασιου θα το ντεκοράρουμε με τηγανιτό πράσο το οποίο θα το έχουμε κόψει λεπτό ζουλιέν και θα το έχουμε τηγανίσει σε καυτό λάδι.

Σχετικές Συνταγές