Κανταΐφι με κοτόπουλο και κρέμα άνηθου είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα γοητεύσει όποιον το δοκιμάσει.
Χρησιμοποιούμε στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρό καρεδάκι. Η διαδικασία μαγειρέματος της γέμισης είναι πολύ γρήγορη. Το κοτόπουλο θα σοταριστεί σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια θα προσθέσουμε κατά σειρά τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία μαγειρέματος του κοτόπουλου να γίνει γρήγορα και σωστά ώστε να κρατηθεί ζουμερό και μαλακό. Μόλις ολοκληρωθούν τα σοταρίσματα των υλικών, σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος. Θα την αφήσουμε να πάρει μία βράση. Αν δείτε ότι ”δένει” γρήγορα, προσθέστε λίγο νερό. Στο τέλος θα προσθέσουμε την παρμεζάνα η οποία εκτός από γεύση θα μας δώσει και μία σφιχτή συνοχή σε όλη τη γέμιση.
Προτού βάλουμε τη γέμιση στο κανταΐφι θα πρέπει να το αφρατέψουμε. Ανοίγουμε το κανταΐφι και με τα χέρια μας το αφρατεύουμε σε μία μπασίνα. Στη συνέχεια το χωρίζουμε και το απλώνουμε σε στρώσεις. Αλείφουμε με ένα πινέλο βούτυρο λιωμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γέμιση. Ρολάρουμε το φύλλο κανταΐφι κλείνοντας προσεκτικά τη γέμιση στο εσωτερικό του.
Για την κρέμα άνηθου χρειαζόμαστε οπωσδήποτε λάδι άνηθου. Τη συνταγή για το λάδι άνηθου μπορείτε να την δείτε εδώ.
Comments are closed.