Καναπεδάκι με μπρόκολο και γιαούρτι καρύδας

Καναπεδάκι με μπρόκολο και γιαούρτι καρύδας

Ένα νοστιμότατο σνακ έρχεται στο τραπέζι σας!! Σας προτείνουμε να φτιάξετε καναπεδάκι με μπρόκολο και γιαούρτι καρύδας και να το απολαύσετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Στο συγκεκριμένο καναπεδάκι επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε πατάτα Περού και ο λόγος; Τι άλλο από αυτό το υπέροχο χρώμα της. Οι συνδυασμοί χρωμάτων και γεύσεων θα σας εντυπωσιάσουν.

Χρησιμοποιώντας τις πατάτες Περού θα πρέπει να γνωρίζουμε και πως τις διαχειριζόμαστε ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους. Αρχικά τις πλένουμε ώστε να φύγουν τα χώματα που ενδεχομένως μπορεί να έχουν. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε. Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει, πιέζοντάς τες με τα δάχτυλά μας ή τρυπώντας τες με ένα μαχαίρι. Αφότου βράσουν, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.  Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις χρησιμοποιούμε ανάλογα.

Το μπρόκολο το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το μπλανσάρουμε για λίγα λεπτά. Το κρυώνουμε σε μία μπασίνα με κρύο νερό στο οποίο έχουμε βάλει και παγάκια. Ο λόγος είναι για να σταματήσουμε το βρασμό και για να κρατήσουν τα μπρόκολα το χρώμα τους. Ολοκληρώνοντας το μαγείρεμα του μπρόκολου, το σοτάρουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο μαζί με σουσάμι δίνοντας του έτσι μία διαφορετική γεύση.

Το γιαούρτι καρύδας το ανακατεύουμε μαζί με ταχίνι και χυμό λεμονιού.

Το καναπεδάκι με μπρόκολο και γιαούρτι καρύδας είναι μία vegan επιλογή!!

Σχετικές Συνταγές