Καναπεδάκι με μαριναρισμένο σολομό

Καναπεδάκι με μαριναρισμένο σολομό

Ένα υπέροχο σνακ είναι το καναπεδάκι με μαριναρισμένο σολομό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με κρέμα αβοκάντο και φρέσκο κρεμμύδι. Η διαδικασία για να το φτιάξουμε είναι εύκολη. Χρησιμοποιούμε φρέσκο σολομό τον οποίο τον κόβουμε σε μικρά καρεδάκια. Θα τον μαρινάρουμε περίπου για μία ώρα μαζί με αρωματικά λαχανικά. Επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε φινόκιο και φρέσκο κρεμμύδι. Παράλληλα προσθέτουμε και ξύσμα λεμονιού για να μας δώσει μία όξινη ένταση.

Αφότου τον μαρινάρουμε στη συνέχεια θα τον σοτάρουμε. Δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στο σοτάρισμα διότι ο σολομός ψήνεται γρήγορα οπότε δεν πρέπει να τον παραψήσουμε. Αν τον παραψήσουμε θα στεγνώσει και θα σκληρύνει.

Για την κρέμα αβοκάντο η διαδικασία παρασκευής της είναι εύκολη. Θα βάλουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και θα τα χτυπήσουμε μέχρις ότου δημιουργήσουμε μία ομοιόμορφη κρέμα. Επιλέγουμε αβοκάντο γινωμένο όπου η γεύση του θα είναι πιο μεστή.

Την κρέμα αβοκάντο θα την αλείψουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Εδώ οι επιλογές του ψωμιού είναι πολλές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψωμί του τοστ, λευκό, ολικής ή πολύσπορο. Επίσης ένα ψωμί πολυτελείας ή μία μπαγκέτα θα ήταν εξίσου μία εξαιρετική επιλογή.

Το καναπεδάκι με μαριναρισμένο σολομό και κρέμα αβοκάντο είναι μία καλή πρόταση για σνακ. Μπορούμε επίσης να το δώσουμε και ως κρύο ορεκτικό σε ένα μενού.

Σχετικές Συνταγές