Καλαμαράκια κοκκινιστά με ζυμαρικά

Καλαμαράκια κοκκινιστά με ζυμαρικά

Η πρόταση μας είναι καλαμαράκια κοκκινιστά με ζυμαρικά. Σας αφήνουμε να επιλέξετε όποιο ζυμαρικό θέλετε. Μπορείτε να βάλετε λιγκουίνι, σπαγγέτι, πέννες ή όποιο άλλο θέλετε εσείς.

Είναι μία εύκολη συνταγή και πιστεύουμε ότι δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Το μόνο που είναι χρονοβόρο είναι το καθάρισμα των καλαμαριών το οποίο βέβαια μπορείτε να το αποφύγετε αγοράζοντας καθαρισμένα. Σε περίπτωση που έχετε ακαθάριστα καλαμαράκια, ξεκινήστε βγάζοντας πρώτα το κεφάλι με τα πλοκάμια. Στη συνέχεια αφαιρέστε το διάφανο κόκκαλο ”στυλό” και με άφθονο νερό καθαρίστε το εσωτερικό τους. Κόψτε με ένα μαχαίρι οριζόντια τα πλοκάμια αφαιρώντας το ρύγχος.

Το στυλό και το ρύγχος είναι τα μόνα που δεν τρώγονται από το καλαμάρι

Αφότου τα καθαρίσετε, αφαιρείτε και την λεπτή εξωτερική μεμβράνη που περιβάλει το σώμα των καλαμαριών. Τα ξεπλένετε και τα κόβετε σε ροδέλες.

Το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι τα μόνα λαχανικά που χρησιμοποιούμε σε αντίθεση με τα μπαχαρικά. Εδώ έχουμε μία ποικιλία κάνοντας έτσι το φαγητό πιο βαρύ αλλά ταυτόχρονα και πιο γευστικό. Κανέλλα, φύλλο δάφνης, γαρύφαλλο και πιπέρι καγιέν είναι τα μπαχαρικά που συνθέτουν το φαγητό. Θα χρησιμοποιήσουμε ούζο για το σβήσιμο και θα το αφήσουμε να ρεντουίρει ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει μόνο η γεύση και το άρωμά του.

Τα καλαμαράκια κοκκινιστά με ζυμαρικά είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο!!!

Σχετικές Συνταγές