Καλαμαράκια γεμιστά με χωριάτικη σαλάτα

Καλαμαράκια γεμιστά με χωριάτικη σαλάτα

Καλαμαράκια γεμιστά με χωριάτικη σαλάτα, ναι καλά διαβάσατε!! Σήμερα θα φτιάξουμε καλαμαράκια γεμιστά με χωριάτικη σαλάτα και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε από το γευστικό αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε καλαμαράκια μικρά και όχι μεγάλα όπως είθισται όταν είναι να γίνουν γεμιστά. Ο λόγος που επιλέγουμε μικρά οφείλετε στην συγκεκριμένη γέμιση. Η γέμιση αποτελείται από υλικά που χρησιμοποιούμε στην χωριάτικη σαλάτα. Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθούν σε ωμή μορφή και θα δώσουν ένα δροσερό αποτέλεσμα. Αυτό όμως που θέλουμε να τονίσουμε εδώ είναι η γεύση από το καλαμαράκι και η γέμιση να έχει έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο.

Το ίδιο θα κάνουμε και με την σάλτσα μπισκ. Η σάλτσα μπισκ είναι μία σάλτσα που προέρχεται από το μαγείρεμα των καρκασσών της γαρίδας, της καραβίδας, του καβουριού ή ακόμα και του αστακού. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η γεύση της είναι αρκετά έντονη πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να επηρεάσει γευστικά όλο το πιάτο. Για να το αποφύγουμε όλο αυτό προσθέτουμε στη μπισκ ζωμό λαχανικών έτσι ώστε να μειώσουμε την έντασή της.

Αφότου γεμίσουμε τα καλαμαράκια, τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα ώστε να κρατήσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό τους. Μετά το μαγείρεμά τους δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε την οδοντογλυφίδα!!

Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε!!

Σχετικές Συνταγές