Καλαμαράκια γεμιστά με καβούρι και σάλτσα πάπρικας

Καλαμαράκια γεμιστά με καβούρι και σάλτσα πάπρικας

Το σημερινό μας πιάτο είναι καλαμαράκια γεμιστά με καβούρι και σάλτσα πάπρικας!!

Αρχικά θα μιλήσουμε λίγο για το πως καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Με το χέρι μας αφαιρούμε το κεφάλι μαζί με τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα. Καθαρίζουμε το εσωτερικό του βγάζοντας τη διάφανη μεμβράνη και ότι άλλο υπάρχει μέσα. Πλένουμε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη εξωτερική λεπτή μεμβράνη. Ξανά πλένουμε το καλαμαράκι και είναι έτοιμο για γέμισμα.

Για τη γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε καβούρι, τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια, ρύζι, μαρούλι, αρωματικά βότανα και μαγιονέζα.

Τη συνταγή για τη μαγιονέζα μπορείτε να τη δείτε εδώ

Τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια θα τα σοτάρουμε και το ρύζι θα το βράσουμε. Προτιμήστε ρύζι γλασέ και βράστε το σε ζωμό κοτόπουλο για να του δώσετε περισσότερη γεύση.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα πάπρικας θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει πρώτα τη σάλτσα τεριάκι.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σάλτσα τεριάκι μπορείτε να δείτε εδώ και τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Στα υλικά της σάλτσας πάπρικα θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν υλικά τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με αντίστοιχα υλικά διαφορετικής γεύσης. Για παράδειγμα αντί για καπνιστή πάπρικα μπορούμε να βάλουμε γλυκιά ή καυτερή. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τη μουστάρδα.

Προσοχή, προτού σοτάρουμε τα καλαμαράκια θα πρέπει να τα κλείσουμε καλά με μία οδοντογλυφίδα ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τα καλαμαράκια γεμιστά με καβούρι και σάλτσα πάπρικας θα σας μείνουν αξέχαστα!!!

Related Recipes