Καλαμάρι γεμιστό με τρίχρωμη κινόα

Καλαμάρι γεμιστό με τρίχρωμη κινόα

Μία ιδιαίτερη συνταγή έχουμε για σήμερα. Θα φτιάξουμε καλαμάρι γεμιστό με τρίχρωμη κινόα!! Η αρωματική γέμιση σε συνδυασμό με το γευστικό καλαμάρι και τη σάλτσα μπισκ που το συνοδεύουμε μας προσδίδει μία umami γεύση.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Ξεκινάμε πρώτα από τα καλαμαράκια από τα οποία αφαιρούμε το κεφάλι με τα πλοκάμια. Τα πλένουμε πολύ καλά και κρατάμε το σώμα για να το γεμίσουμε. Τα πλοκάμια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια για να τα βάλουμε στη γέμιση.

Καλαμάρι Γεμιστό με Τρίχρωμη Κινόα

Για τη γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδι και πιπεριές τριών χρωμάτων (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη). Το κρεμμύδι θα το ψιλοκόψουμε και τις πιπεριές θα τις κόψουμε μπρινουάζ. Τη γέμιση θα την αρωματίσουμε με φρέσκο θυμάρι. Εκτός από τα λαχανικά για τη γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε και κινόα. Επιλέγουμε τρίχρωμη κινόα και την διαχειριζόμαστε περίπου όπως το ρύζι σε μια γέμιση.

Η σάλτσα μπισκ θα μας δώσει όλη τη γεύση στο φαγητό. Η μπισκ είναι μία σάλτσα την οποία δημιουργούμε από τις καρκάσες των οστρακόδερμων (γαρίδες, καραβίδες, καβούρια, αστακός). Για να παρασκευάσουμε τη σάλτσα μπισκ σοτάρουμε καλά τις καρκάσες των οστρακόδερμων σε βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο, σέλερι) και μπαχαρικά (κόκκους πιπεριού, φύλλο δάφνης). Αφότου σοτάρουμε και τα λαχανικά τα σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να ρεντουίρει και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσουμε τις καρκάσες. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε λαχανικά και μπαχαρικά και πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ. Περνάμε τη σάλτσα που προκύπτει από σινουά και είναι έτοιμη προς χρήση.

Το καλαμάρι γεμιστό με τρίχρωμη κινόα είναι μία εξαιρετική επιλογή για πρώτο πιάτο!!

Σχετικές Συνταγές