Κίμτσι (kimchi)

Κίμτσι (kimchi)

Το Κίμτσι (kimchi) είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Νότιας Κορέας. Αποτελείται από λαχανικά με βασικότερο το κινέζικο λάχανο. Η πικάντικη γεύση του οφείλετε στις καυτερές πιπεριές αλλά και στα ραπανάκια που περιέχει όπως επίσης και στο φρέσκο τζίντζερ. Το χρώμα του είναι κοκκινωπό και το παίρνει από τις καυτερές πιπεριές. Το σκόρδο ολοκληρώνει τη σύσταση σε αυτό το υπέροχο τουρσί.

Στη Κορεάτικη κουζίνα το Κίμτσι μπορεί να δοθεί ως ορεκτικό, ως ένα πικάντικο σνακ, αλλά και σαν γεύμα. Οι τηγανίτα ή αλλιώς κέικ κίμτσι είναι γνωστή συνταγή στην Ασιάτικη χώρα.

Τροποποιήση της συνταγής γίνετε, όπως άλλωστε σε πολλές συνταγές. Έτσι και εδώ μπορούμε να προσθέσουμε άλλα λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, κ.α. Επίσης μπορείτε να το κάνετε λιγότερο πικάντικο ή και το αντίθετο.

Όπως προαναφέραμε το κίμτσι είναι φτιαγμένο από λαχανικά, όπως το κινέζικο λάχανο και το ραπανάκι daikon. Αυτό το κάνει να είναι ένα φαγητό με πολλά οφέλη για την υγεία.

Σχετικές Συνταγές