Σήμερα σας προτείνουμε ένα κέικ φράουλας στο οποίο θα προσθέσουμε μέσα στο μείγμα, μαρμελάδα φράουλας!! Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι αρχικά να χτυπήσουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια να προσθέσουμε εναλλάξ το αλεύρι που φουσκώνει, με το γάλα. Αφότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα τότε προσθέτουμε την μαρμελάδα.
Με την προσθήκη της μαρμελάδας μέσα στο μείγμα δημιουργούνται κάποιες συνθήκες που είναι καλό να τις αναλύσουμε. Αρχικά το μείγμα γίνεται πιο ”βαρύ” πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος, στην πορεία θα γίνει πιο φλατ. Επίσης το χρώμα του κέικ θα πάρει μία πιο σκούρα μορφή.
Προτού χύσουμε το μείγμα στο ταψί, σεμιζάρουμε με βούτυρο ή καλύπτουμε το ταψί με μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε κάθετες γραμμές. Αν έχετε φόρμα του κέικ, ρίχνετε την μαρμελάδα στο κέντρο σε μία γραμμή. Το κέικ το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 35 με 40 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τον εκάστοτε φούρνο. Για να είστε σίγουροι ότι το κέικ έχει ψηθεί, τρυπήστε το με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, το κέικ θα έχει ψηθεί, αν πάλι δείτε στο μαχαίρι σημάδια ζύμης τότε χρειάζεται και άλλο ψήσιμο.
Το κέικ φράουλας είναι μία πολύ καλή επιλογή για να συνοδεύσει τον πρωινό σας καφέ.
Comments are closed.