Αν σας αρέσουν τα εσπεριδοειδή τότε δοκιμάστε να φτιάξετε κέικ πορτοκαλιού. Τα έλαια της φλούδας καθώς την ξίνουμε και ο χυμός του πορτοκαλιού είναι αυτά που θα δώσουν στο κέικ τη χαρακτηριστική γεύση.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο ή με βούτυρο γάλακτος. Με το ελαιόλαδο θα είναι λίγο πιο σκούρο το κέικ ενώ με το βούτυρο γάλακτος θα είναι πιο αρωματικό.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε να είναι το κέικ πορτοκαλιού.
Αν δεν σεμιζάρετε το ταψί, σας προτείνουμε να βάλετε μία λαδόκολλα πρώτα ώστε να μην κολλήσει το κέικ.
Προσέξτε το ψήσιμο, ανάλογα με το φούρνο ενδέχεται να θέλει περισσότερο ψήσιμο ή και το αντίθετο.
Για να σιγουρευτούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε καταλαβαίνουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί.
Comments are closed.