Κέικ με κακάο και εσπρέσο

Κέικ με κακάο και εσπρέσο

Το κέικ με κακάο και εσπρέσο έχει μία διαφορετική οπτική σε σχέση με τα κοινά κέικ. Παρότι παρασκευάζεται όπως όλα τα κέικ, προσθέτουμε επιπλέον καφέ ώστε να του δώσει αυτό το διαφορετικό το οποίο θα αλλάξει όλη τη γεύση του.

Ξεκινώντας τη συνταγή, χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός με σκοπό να μαλακώσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήστε να χτυπηθούν καλά αυτά τα δύο υλικά ώστε να ενσωματωθούν σωστά. Το επόμενο υλικό είναι τα αυγά. Καλό είναι να τα προσθέτουμε ένα – ένα ώστε να προλαβαίνει το μείγμα να τα ενσωματώνει. Το επόμενο είναι το αλεύρι και το υγρό στοιχείο. Αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε αυτό που φουσκώνει (εναλλακτικά θα πρέπει να βάλουμε αλεύρι μαζί με μπέικιν πάουντερ). Για να δείτε τη μετατροπή πατήστε εδώ

Για υγρό στοιχείο έχουμε αρκετές επιλογές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα, χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και συνδυασμό όλων αυτών. Εμείς σήμερα επιλέξαμε το χυμό πορτοκαλιού όπου σε συνδυασμό με το κακάο θα δώσει μία υπέροχη γεύση. Εκτός από το χυμό θα πάρουμε και το ξύσμα από δύο πορτοκάλια. Αν χρησιμοποιούσαμε χυμό λεμόνι θα παίρναμε αντίστοιχα το ξύσμα τους. Η βανίλια θεωρώ πως είναι απαραίτητη σε ένα κέικ καθώς σπάει την ”αβγουλίλα”.

Τον καφέ εσπρέσο τον βάζουμε αφότου προσθέσουμε όλο το χυμό πορτοκαλιού.

Αν θέλουμε το κέικ με κακάο και εσπρέσο να έχει όλο καφέ χρώμα, τότε το κακάο το προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι. Αν επιθυμούμε να έχουμε διχρωμία τότε φτιάχνουμε το κέικ κανονικά και στο τέλος κρατάμε λίγο από το μείγμα και το χρωματίζουμε με το κακάο.

Γαρνίρουμε το κέικ με σοκολάτα γκανάζ και τριμμένη σοκολάτα υγείας.

Σχετικές Συνταγές