Θράψαλο γεμιστό με πλιγούρι και κρέμα κολοκύθας

Θράψαλο γεμιστό με πλιγούρι και κρέμα κολοκύθας

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία νηστήσιμη συνταγή, θράψαλο γεμιστό με πλιγούρι και κρέμα κολοκύθας!!!

Με το πρώτο άκουσμα ενδέχεται να σας ακουστεί κάπως περίπλοκη και ίσως δύσκολη συνταγή. Πιστέψτε με όμως δεν είναι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε σωστά τα βήματα της συνταγής.

Αναλύοντας τη συνταγή ξεκινάμε πρώτα από το καθάρισμα των θράψαλων. Τραβώντας, αποκολλάμε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το κυρίως σώμα. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια. Κόβουμε τα θαλασσινά (καλαμαράκια, σουπιές, γαρίδες) σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε και το σουρίμι σε μικρά κομμάτια. Το σουρίμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ψίχα καβουριού. Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.

Η μέθοδος μαγειρέματος που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρχικά το σοτέ και στη συνέχεια ο βρασμός. Ξεκινήστε σοτάροντας πρώτα το κρεμμύδι. Αφήστε το να ξανθίνει και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Σας προτείνουμε να σβήσετε με ούζο γιατί έχουμε μία ιδιαίτερη συμπάθεια στον γλυκάνισο. Αν όμως θέλετε κάτι άλλο, το τσίπουρο ή η ρακί δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα. Για πιο ήπιες νότες, σας προτείνω λευκό κρασί.

Καθώς ολοκληρώνετε το σοτάρισμα προσθέστε το πλιγούρι. Επιλέξτε πλιγούρι χοντρό για να μην ”χαθεί” μέσα στη γέμιση. Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το πλιγούρι με κάτι άλλο μπορείτε να το κάνετε είτε με ρύζι είτε με κινόα.

Η κρέμα κολοκύθας είναι μία γλυκιά νότα στο πιάτο σας η οποία παντρεύει γευστικά όλες τις άλλες γεύσεις.

Το θράψαλο γεμιστό με πλιγούρι και κρέμα κολοκύθας θα σας εντυπωσιάσει!!

Σχετικές Συνταγές