Ζύμη για πεϊνιρλί

Ζύμη για πεϊνιρλί

Σήμερα θα φτιάξουμε ζύμη για πεϊνιρλί!! Μία εύκολη συνταγή η οποία μας δίνει ένα αφράτο αποτέλεσμα.

Έχουμε προσαρμόσει τη συνταγή με αλεύρι για όλες τις χρήσεις όπου το βρίσκουμε εύκολα στα super market. Τα υπόλοιπα υλικά είναι ξηρή μαγιά, νερό, αλάτι και ελαιόλαδο. Απλά υλικά που μας δίνουν όμως ένα αφράτο και γευστικό ζυμάρι.

Αν δεν έχετε ξηρή μαγιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νωπή μαγιά. Θα πρέπει βέβαια να προσέξετε τις αναλογίες ξηρής και νωπής μαγιάς. Η αντιστοιχία ξηρής με νωπής είναι 1 προς 3. Για παράδειγμα αν η συνταγή έχει 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με 30 γραμμάρια νωπής.

Αυτήν την μετατροπή και πολλές άλλες μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Το μυστικό για να είναι μαλακό το πεϊνιρλί μετά το ψήσιμο είναι να το αλείψουμε καλά με βούτυρο αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Θα παρατηρήσουμε μεγάλη διαφορά στο πεϊνιρλί και παράλληλα θα δώσουμε γεύση. Ανάλογα τη γέμιση που θα βάλουμε μέσα στο πεϊνιρλί καθορίζουμε αν θα το ψήσουμε σκέτο και μετά θα βάλουμε τη γέμιση ή θα το ψήσουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανάλογα πάλι τον φούρνο που έχουμε, καθορίζεται και ο χρόνος ψησίματος του πεϊνιρλί.

Η ζύμη για πεϊνιρλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή πίτσας και καλτσόνε.

Related Recipes