Έξι υλικά, μία μπασίνα, ένα φουέ, ανακάτεμα και η ζύμη για κρέπες είναι έτοιμη. Ακριβώς έτσι είναι, τόσο εύκολη. Σας προτείνουμε μετά το ανακάτεμα να περάσετε από ένα σινουά το χυλό που θα προκύψει ώστε να κρατήσει τους σβόλους αλευριού που πιθανόν να υπάρχουν.
Η συνέχεια, στο τηγάνι. Παίρνουμε ένα τηγάνι με χαμηλό τοίχωμα. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο κλαριφιέ ή λίγο ηλιέλαιο. Με μία κουτάλα παίρνουμε την απαιτούμενη δόση χυλού και την αδειάζουμε στο τηγάνι δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
Αφότου τελειώσουμε με το ψήσιμο της ζύμης μπορούμε να τη γεμίσουμε είτε με αλμυρή γέμιση είτε με γλυκιά.
Comments are closed.