Ο ζωμός κοτόπουλο ή αλλιώς φον κοτόπουλο είναι ένας από τους πιο βασικούς όρους στη σύγχρονη μαγειρική. Φτιάχνοντας ένα δυνατό, γευστικό ζωμό μπορείτε στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσετε για να παρασκευάσετε σούπες, σάλτσες, μαγειρευτά φαγητά κ.α.
Όπως καταλαβαίνετε ο ζωμός κοτόπουλο βρίσκεται σε κάθε επαγγελματική κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της.
Για να παρασκευάσετε έναν ζωμό θα χρειαστείτε καρκάσες κοτόπουλου, και λαχανικά όπως καρότο, σέλερι και κρεμμύδι. Εκτός από πιπέρι και δάφνη δεν χρειάζετε να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά.
Comments are closed.