Ο ζωμός γαρίδας είναι το βασικό στοιχείο για να πετύχουμε μία τέλεια γαριδομακαρονάδα και ένα γευστικό ριζότο γαρίδας.
Για να φτιάξουμε ζωμό γαρίδας χρειαζόμαστε τα κεφάλια και τις καρκάσες από τις γαρίδες. Η διαδικασία παρασκευής του ζωμού είναι σχετικά εύκολη. Αφότου σοτάρουμε τα υλικά και προσθέσουμε το υγρό στοιχείο αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά. Πολύ σημαντικό είναι να πολτοποιήσουμε τις καρκάσες μέσα στο ζωμό και στη συνέχεια να τον περάσουμε από σινουά. Ο ζωμός που θα προκύψει είναι έτοιμος προς χρήση.
Ο ζωμός γαρίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα προαναφερόμενα και για την παρασκευή σάλτσας οστρακοειδών.
Για να συντηρήσουμε το ζωμό για μελλοντική χρήση θα πρέπει αφότου τον περάσουμε από εταμίν να τον παγώσουμε σε κρύο μπαιν μαρί και να τον τοποθετήσουμε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη.
Comments are closed.