Μια ιδιαίτερη πρόταση σας έχουμε σήμερα καθώς σας προτείνουμε να φτιάξετε ζυμαρικά με κρέμα μπρόκολο!!!
Είναι σχετικά μια εύκολη συνταγή καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποια ιδιαίτερη τεχνική.
Πως διαχειριζόμαστε το μπρόκολο;
Ξεκινάμε πρώτα κόβοντας σε μικρά μπουκετάκια το μπρόκολο. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μία μπασίνα και το πλένουμε με νερό και ξύδι. Αφότου το πλύνουμε το ελέγχουμε, προσέχοντας τα κλαράκια του μην τυχών και υπάρχει κάποιο ζωύφιο (συνήθως βρίσκουμε κάμπιες στο χρώμα του μπρόκολου). Τον κορμό του μπρόκολου τον χρησιμοποιούμε μέχρι το σημείο που είναι χλωρός (θα πρέπει να μην είναι σκληρός και ξερός). Για να φτιάξουμε την κρέμα μπρόκολο θα χρειαστούμε και τον κορμό αλλά και τα μισά μπουκετάκια. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τα ζυμαρικά.
Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι να βράσουμε τα κομμάτια του μπρόκολου σε νερό ή ζωμό και στη συνέχεια να τα πολτοποιήσουμε. Αφότου τα πολτοποιήσουμε τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Αν επιλέξουμε να έχει vegan μορφή το πιάτο μας, χρησιμοποιούμε φυτικό βούτυρο και κρέμα καρύδας αντί για κρέμα γάλακτος.
Αφότου ολοκληρωθεί η κρέμα μπρόκολο την βάζουμε σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα μπουκετάκια μπρόκολου. Ανάλογα την προτίμηση σας, μπορείτε τα μπουκετάκια είτε να τα έχετε μπλανσάρει δύο λεπτά είτε να τα χρησιμοποιήσετε ωμά.
Τα ζυμαρικά με κρέμα μπρόκολο είναι μία πολύ ωραία επιλογή φαγητού και συνδυάζεται με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί!!
Comments are closed.