Ζυμαρικά με γκουαντσάλε και σάλτσα ροκφόρ

Ζυμαρικά με γκουαντσάλε και σάλτσα ροκφόρ

Ζυμαρικά με γκουαντσάλε και σάλτσα ροκφόρ σας προτείνουμε σήμερα και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει!!

Στη συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζονται δύο υλικά πολύ ιδιαίτερα, το γκουαντσάλε και το ροκφόρ. Και τα δύο αυτά υλικά έχουν δυνατές και χαρακτηριστικές γεύσεις που σίγουρα επηρεάζουν το φαγητό.

Ξεκινάμε με το γκουαντσάλε το οποίο θα πρέπει να κόψουμε σε μικρό καρεδάκι και να το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς την προσθήκη λιπαρής ουσίας. Τη φωτιά τη ρυθμίζουμε στο μέτριο καθώς δεν πρέπει να παραψηθεί το γκουαντσάλε γιατί θα σκληρύνει. Θέλουμε να πάρει ένα διάφανο χρώμα. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε λίγο νερό ώστε να ρίξουμε την θερμοκρασία του τηγανιού και εν συνεχεία να προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος.

Το ροκφόρ το προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφού γίνει αυτό, τότε προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε τον χρόνο βρασμού των ζυμαρικών έτσι ώστε όταν θα βράσουν να χρησιμοποιηθούν κατευθείαν στη σάλτσα χωρίς να χρειαστεί να τα κρυώσετε πρώτα.

Αφότου ανακατέψετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ροκφόρ, προσθέτετε στο τέλος τριμμένη παρμεζάνα. Η παρμεζάνα εκτός από γεύση θα βοηθήσει ώστε να μας ”δέσει” τη σάλτσα.

Τα ζυμαρικά με γκουαντσάλε και σάλτσα ροκφόρ συνδυάζονται με λευκό κρασί μοσχοφίλερο, το οποίο θα μας δώσει έντονα αρώματα από εσπεριδοειδή και φρούτα.

Related Recipes