Ζεστή σαλάτα μπρόκολο με κόλιανδρο

Ζεστή σαλάτα μπρόκολο με κόλιανδρο

Φανταστείτε μία ζεστή σαλάτα μπρόκολο με κόλιανδρο να συνοδεύει ένα ψάρι στη σχάρα. Ακριβώς…..τέλειος συνδυασμός.

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό το οποίο συνήθως το βλέπουμε να μαγειρεύεται βραστό και να σερβίρεται με ελαιόλαδο. Σίγουρα αυτός ο συνδυασμός είναι απλός και ωραίος. Είπαμε όμως εμείς να δοκιμάσουμε να το σοτάρουμε δίνοντας του βοήθεια από έντονα στοιχεία όπως το σκόρδο και το λεμόνι αλλάζοντας έτσι ολοκληρωτικά, όλη του τη γεύση.

Τι πρέπει να προσέξουμε!!

Αρχικά το πλύσιμο του μπρόκολου. Όταν καθαρίζουμε και πλένουμε το μπρόκολο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρούμε κολλημένη πάνω στον κορμό του μία κάμπια ακριβώς στο ίδιο χρώμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσέξουμε το βράσιμο του. Θα παρατηρήσετε στη συνταγή παρακάτω ότι μιλάμε για μπλανσάρισμα διάρκειας 1 – 1 1/2 λεπτού. Μετά το μπλανσάρισμα θα πρέπει να το παγώσουμε κατευθείαν ώστε να σταματήσει ο βρασμός άμεσα αλλά και να κρατήσουμε το χρώμα του.

Εφόσον τα κάνουμε όλα αυτά σωστά το επόμενο βήμα είναι το σοτάρισμα του μπρόκολου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα, θέλουμε μόνο να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Η ζεστή σαλάτα μπρόκολο με κόλιανδρο, εκτός από συνοδευτικό ψαριού μπορεί να δοθεί επίσης και σαν πρώτο πιάτο σε ένα μενού.

Σχετικές Συνταγές